Próbatanulás!

Gyere el egy jó hangulatú mégis hatékony angolórára. Próbáld ki kedvezményes áron!

Tovább...

Angol Óra: Tanulási Ötletek

  • Szerző: Hujber János
  • 2020. June 30.
  • 0 hozzászólás
Angol Tanulasi Otletek

Angol óra mindenkinek! Olvasd el a szókincs fejlesztési tippjeinket!

 

#1: Tedd szórakozássá a szókincsfejlesztést!

Az első és legfontosabb alapelv, hogy sokkal könnyebb úgy megtanulni valamit, ha érdekel. Ugyanígy az angol szókincsed bővítése és sokkal könnyebb és gyorsabb lesz számodra, ha olyankor ragadnak rád a szavak, amikor valami számodra örömtelit csinálsz.

Ezért gondolkozz el: milyen hobbijaid vannak, miket szeretsz csinálni? Olvass és kutass ezek után az interneten angol nyelven, így amellett, hogy olyan dologgal foglalkozol, ami érdekes számodra, új szavakkal bővítheted angol szókincsedet a kedvenc témáidhoz kapcsolódóan.

 

#2: Olvass, olvass, olvass… és néha szótárazz!
Minél többet olvasol angolul, annál több szóval bővül az angol szókincs “raktárad”. Ezzel a banális, de annál hatékonyabb angol szókincsfejlesztő módszerrel anélkül tudsz új szavakat megtanulni, hogy észrevennéd. Olvasás közben megérted, hogy az adott szavak milyen kontextusban használandók, és sok esetben meg is jegyzed őket. Ez elsősorban az olvasási készséged fogja javítani.
#3 – Angol óra online módon – Nézz videókat az interneten!
Manapság már mindenki a YouTube-on lóg, és valószínűleg te is látogatod nap mint nap. De vajon gondoltál már arra, hogy a szokásos vicces videókon és zenéken túl használhatnád ezt a felületet angol szókincsfejlesztő célokra is?
Igen, a YouTube több millió, kifejezetten erre a célra készített videót kínál neked, amelynek megtekintésével új szavakat, kifejezéseket tanulhatsz, és alapvetően fejlesztheted angol szókincsedet.
Ha csak napi 10 percet szánsz erre, és nézel pár angol nyelvű videót minden nap, már azzal is sokat teszel angol szókincsed fejlesztéséért.
#4 – Fordíts dalszövegeket!
Ha szereted a zenét, és úgy érzed, hogy a szókincseden is van még mit csiszolni, akkor itt az ideje lefordítani kedvenc számaid szövegeit!
A neten könnyen megtalálható az összes dalszöveg, utána pedig csak annyi a dolgod, hogy egy szótár segítségével lefordítsd azokat a szavakat, amiket nem ismersz.
Így nem fog veled előfordulni többé az sem, hogy egy buliba mindenki más kívülről fújta a számot, míg te halandzsázol. Ha dalszövegeket fordítasz, nem kell majd ilyen problémával szembesülnöd, hiszen tudni fogod, mi mit jelent, és mit kell kiénekelni jó hamisan. 🙂
A dalszöveg tanulása és fordítása azért is különösen hasznos, mert minden egyes hallgatással újraismétled az “anyagot”, ezáltal a már korábban megtanult szavaknak van idejük alaposan berögzülni. (Zárójelben megsúgom, hogy a gyerekek sem véletlen tanulnak dalokkal a legkönnyebben.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük