Próbatanulás!

Gyere el egy jó hangulatú mégis hatékony angolórára. Próbáld ki kedvezményes áron!

Tovább...

Miért nem érdemes megtanulnod angolul?

  • Szerző: Hujber János
  • 2014. December 3.
  • 0 hozzászólás

10 pont amiért nem érdemes megtanulnod angolul

1. Nem érdemes megtanulnod angolul, mert nem kell egy jobb állásra váltani, maradhat minden a régi, megszokott mederben.

Azok akik angolul is tudnak több lehetőségük adódik a munkavállalás terén, és valljuk be őszintén egyre kevesebb az olyan munka, ahol nem elvárás legalább egy alapszintű angoltudás.

2. Nem kell azon gondolkodnod, hogy egy jobban fizető munkából származó jövedelmed hogyan költsd el.

Ha beszéled az angolt, gyakran jobban fizető állások között válogathatsz. Nem kell leragadnod, ha már nem érzed, hogy megbecsülnek vagy csak váltani szeretnél.

3. Mert a külföldi turistákkal való találkozásod egy “I don’t speak English”-el megoldható.

Amikor valaki kicsit is beszél angolul, jó alkalom egy turista érdeklődése, hogy használni kezdjük az angol tudásunk, és máris rájövünk nem is olyan ördöngösség egy idegen nyelv használata.

4. Mert hosszan merenghetsz azon, hogy menjél-e angol nyelvterületre dolgozni vagy sem.

Akik beszélik az angolt gyorsabban tudnak dönteni menjenek vagy maradjanak, mert nem tartja vissza a félelem, az aggodalom őket abban, hogy hogyan fogják magukat megértetni egy idegen országban, és nem kell hónapokon vagy akár éveken át játszani a gondolattal csak azért, mert nem beszélik a nyelvet.
Vannak olyanok, akik kint könnyebben találnák meg a maguk “szerencséjét”, mégis mivel nem beszélnek nyelveket, ide kötik magukat, és nem adnak maguknak esélyt sem, hogy egy idegen országban próbáljanak szerencsét.

5. Mert amúgy sem utazol külföldre.

Ha az ember beszél nyelveket szívesebben megy külföldre, és a külföldiek is értékelik, ha beszéled a nyelvüket. Ha eltévednél sem probléma, mert könnyedén kérhetsz útbaigazítást.

6. A gyermekednek sem kell segítened az angol háziban, hiszen azt egy magántanár is meg tudja csinálni helyetted.

Azok a szülők, akik beszélik az angolt, könnyedén tudnak segíteni a gyermeküknek a nyelv tanulásakor, és nem lesznek ingerültek, mert értik a gyerek problémáját, és könnyedén tudnak abban segíteni. Nem beszélve, hogy később akár egy közös kikapcsolódás is lehet a nyelv gyakorlása pl.: egy filmnézés. A gyerekek sokszor büszkék is a szüleikre, akik beszélnek egy idegen nyelvet.

7. Mert Itthon maradhatsz és aggódhatsz azon lesz-e elég jövedelmed a nyugdíjas éveidre.

Akik beszélik az angolt úgy dönthetnek hogy külföldön próbálnak szerencsét, mert nem tartja vissza a félelem, az aggodalom őket abban, hogy hogyan fogják magukat megértetni egy idegen országban.
Sok ember talált már külföldön remek pénzkereseti lehetőséget, amivel biztosítani tudják, hogy a nyugdíjas éveiket is kényelmesen tölthessék.

8. Nem kell angolokkal/külföldiekkel beszélgetned.

A több nyelvet beszélők gyakran jóval több kapcsolattal rendelkeznek ezáltal több lehetőség is találja meg őket az életben, vagy ő maguk okozzák könnyebben a dolgokat maguk körül. Még akkor is, ha nincsenek külföldön.

9. Nem kell attól tartanod, hogy a főnököd a külföldi partnerekkel való ügyintézést rád bízza.

A főnök szereti, ha a közelében olyan emberek vannak, akik hasonlóan jól, vagy akár jobban beszélik a nyelvet, mint ő mert rábízhatja az alkalmazottra a külföldi partnereket, ami általában még fizetésemeléssel is jár.

10. Kényelmesen a háttérbe húzódhatsz, amikor egy ismerősödnek gondja van azzal, hogy nem érti egy külföldi ismerősét, vagy nem tud megfejteni egy használati útmutatót.

A több nyelvet beszélőket rendszeresen megkeresik az ismerősei, hogy ilyen-olyan nyelvismeretet igénylő ügyekben a segítségükre legyenek. Így folyamatosan kapcsolatban maradhatnak az ismerőseikkel, akik megbecsülik és tudják, hogy számíthatnak rájuk.

Ha nem akarod, hogy a fentiek téged tükrözzenek, akkor gyere el hozzánk MOST egy próbatanulásra és változtass!