Próbatanulás!

Gyere el egy jó hangulatú mégis hatékony angolórára. Próbáld ki kedvezményes áron!

Tovább...

Az angol tanulás folyamata

  • Szerző: Hujber János
  • 2018. January 22.
  • 0 hozzászólás

Az angol tanulás, a nyelv elsajátítása, kitartással és céltudatossággal érhető el, és ez nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk, vagy ahogy mások mondják.

Az angol tanulás folyamata alapvetően ezekből a lépésekből áll:

1. Nyelv angol: Egy angol alapszókincs elsajátítása

Mint minden nyelvtanulás, az angol tanulás is egy bizonyos szókincs elsajátításával kezdődik, amelyhez még nem tartozik a mondatok összeillesztésének ismerete.

Ez így történik a magyarral is. Csak figyeljünk meg néhány gyermeket, ahogy mutogatva elsajátítja az alapvető szavakat. Később ezeket a szavakat felhasználva sajátítják el a nyelvtant… Mi is így tettünk ill. teszünk, amikor nálunk tanulsz a teljesen kezdő angol szinttől.

2. Egy kis angol nyelvtan megtanulása.

Itt szeretnék eloszlatni egy a nyelvtanról kialakult képet. Ez nem „valami szükséges rossz”, „valami bonyolult izé”, amit jobb elkerülni stb. A nyelvtan egyszerűen csak a „hogyan és miként”–je a mondatok létrehozásának. Ez segít abban, hogy mások számára is érthetően beszéljünk, írjunk. És ha ezt, ebben a gyakorlatias megközelítésben tanuljuk, egyáltalán nem bonyolult.

Veszünk egy kisebb részt az angol nyelvtanból és gyakoroljuk azt, az eddig tanult szavakkal.

3. Az angol szókincs további fejlesztése a megtanult nyelvtan felhasználásával

Ebben a lépésben, az új szavakat, az eddig megtanult angol nyelvtant felhasználva, sajátítjuk el. Ez sok gyakorlást igényel mind szóban, mind írásban.

Az angol szóbeli gyakorlását az órákon végezzük, míg az írásbelit otthon. Ezt ellenőrzöm és a hibák alapján megtaláljuk a félreértéseket, melyek a nehézségeket okozzák. És ezt magabiztosságig gyakoroljuk.

4. A 2. és 3. lépést addig ismételjük, amíg a tanuló el nem éri az általa kitűzött célt

Ez alatt azt értem, hogy nem mindenkinek az írói szintű angol szókincs és nyelvtudás a célja.

Lehet, hogy te taxisként akarod keresni a pénzed; vagy épp meg akarod érteni a számítógépes játékok angol szövegét; de lehet hogy üzleti tanácsadóként akarod a partnereid elkápráztatni a választékos angol szóhasználatoddal. Mind, mind más cél, és más szintű nyelvtani ismereteket és más mennyiségű szókincset igényelnek.

A célod a döntő abban, hogy mire van szükséged az angol nyelvből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük