Próbatanulás!

Gyere el egy jó hangulatú mégis hatékony angolórára. Próbáld ki kedvezményes áron!

Tovább...

Angol Idiómák

  • Szerző: Hujber János
  • 2020. June 30.
  • 0 hozzászólás

Angol idiómák – Tanulj velünk angol szólásokat!

 

Az angol idiomatikus kifejezések, közmondások és szólások nagyon fontos részei a mindennapi nyelvnek. Gyakran felbukkanak mind az írott, mind pedig a beszélt angolban. Mivel sokszor nincs szó szerinti értelmük, meg fog kelleni ismerkended minden egyes idiomatikus kifejezés értelmével és használatával. Eleinte nehéz feladatnak tűnhet, de ezeknek a tanulmányozása jó móka lehet, főleg hogyha összehasonlítod az az angol kifejezéseket a saját nyelvedben levőkkel.

Ha megtanulod a gyakori idiomatikus kifejezéseket és közmondásokat, sokkal inkább anyanyelvi szinten fogod beszélni az angol nyelvet. Az alábbi táblázatok aszerint vannak rendszerezve, hogy milyen gyakoriak ezek az idiomatikus kifejezések az amerikai angolban. Először elkezdheted tanulmányozni a leggyakoribb angol idiomatikus kifejezéseket, mivel ezekkel nagyon gyakran fogsz találkozni amerikai filmekben és sorozatokban, vagy amikor az Egyesült Államokba látogatsz. Amikor sikerült megtanulnod ezeket, folytasd a többiekkel. Az ezen az oldalon felsorolt idiomatikus kifejezések közül egyik sem elavult vagy régimódi, tehát bátran használhatod őket angol anyanyelvű személyekkel.

Azt találtuk ki, hogy időről-időre megosztunk veletek angol szólásokat, hogy ezekkel is színesebbé és választékosabbá tedd az angol tudásod. Ezeket a szólásokat az angol nyelvben nagyon gyakran használják, így sokkal hatékonyabb leszel az angol nyelv területén, ha ezekből minél többet megtanulsz.

Tanáraink a nyár közepén sem tétlenek, küldik neked a mai leckét angol idiómák formájában. A feladat: mindegyik idiómát használd ma egy angol mondatban a barátaiddal.

angol ifiómák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük