Próbatanulás!

Gyere el egy jó hangulatú mégis hatékony angolórára. Próbáld ki kedvezményes áron!

Tovább...

TOEFL nyelvvizsga otthonról

  • Szerző: Hujber János
  • 2020. May 11.
  • 0 hozzászólás
TOEFL iBT

Jelenleg lehetőség van a TOEFL nyelvvizsga megszerzésére az ottonod kényelméből, ami előny, ha mondjuk külföldi egyetemre szeretnél menni továbbtanulni, de még nem szereztél IELTS nyelvvizsgát a felvételidhez.

Az utóbbi hetek korlátozásai az élet több területére is rátették a bélyegüket: munkahelyek, egészségügy, iskolai képzés  és persze a nyelvoktatás és vizsgáztatás területe.

Ha valaki korlátozások előtt nem szerezte meg a külföldi egyetemének felvételijéhez szükséges nyelvvizsgát, az most nem sok lehetőséggel rendelkezik, hisz a nyelvvizsgák többsége -néhány kivétellel- szünetel.

Ezek közé tartozik a TOEFL nyelvvizsga „Special Home Edition” változata, amely az otthonod kényelméből is elvégezhető, ha rendelkezel egy számítógéppel, kamerával és mikrofonnal (fejhallgató a fejedre helyezve nem használható). A pontos leírás linkje a cikk végén elérhető.

Vivient, az egyik tanulómat, megkérdeztem a vizsgáról, íme az ő visszajelzése:

Szia! Nagy nehézségek árán, de csak sikerült megcsinálnom a “TOEFL special home edition”-t, és ma kaptam meg az eredményeket. Igazából elégedett vagyok vele, köszönöm szépen a segítséged a felkészülésben.

Szia Vivien! Gratulálok a vizsgádhoz! Szívesen! Milyen volt így a vizsgát otthonról csinálni? Az egyik másik tanulóm ma vizsgázik ugyanígy…a “home edition” verzióban?

Igazából jó volt, kényelmes:) Előtte körbe kellett mutogatni a szobát a webkamerával. A szünetnél volt egy kis baki, kb 25 perc volt a 10 helyett, mert szerintem a srác aki figyelt, kicsit elbambult, aztán alig tudta újra elindítani a tesztet:D, de aztán sikerült. Még az volt meg rossz, hogy este 7:40-kor kezdődött.

Köszönöm. Volt esetleg még valami, ami említésre méltó ezzel a formával kapcsolatban? Pl. maga a szoftver könnyen telepíthető volt?

A szoftver annak ellenére, hogy nekem meggyűlt vele a bajom (de az az én laptopom hibája, nem értem mi a baja néha…), nagyon könnyen telepíthető. Mivel a laptopon úgy döntött hogy nem telepíti, a sosem használt asztali számítógépre töltöttem le a programot pár órával a vizsga előtt, usb-s nyomi kis webkamerával, és egy ilyen kb. 1000 forintos fejhallgató mikrofonjával vágtam neki.

Voltak fenntartásaim, de nem volt más választásom. Aztán minden működött szépen. Viszont próbáltam IT segítséget kérni, és sem a TOEFL, sem a ProctorU nem reagált/segített. Az elég lehangoló volt, főleg, hogy már csak pár órám volt a vizsgáig. Még annyi, ami nekem nagyon tetszett, hogy ugye minden szakaszra van x idő. Ha előbb végzel, nem kell itt ülni a képernyő előtt, hanem mehetsz a következő részre. Nem tudom, hogy az eredeti vizsga is ilyen-e, de nekem nagyon tetszett, hogy így nem 3 es fél óra hanem csak 2 és fél volt a vizsga kb.

Értem, és köszönöm, hogy leírtad nekem.

És az ígért link az oldalra: https://www.ets.org/s/cv/toefl/at-home/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük